POM – Preparation for Overseas Movement – markings (NL/BE)

POM - PREPARATION FOR OVERSEAS MOVEMENT
POM – PREPARATION FOR OVERSEAS MOVEMENT

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden POM -markeringen (voorbereiding op overzeese beweging) door de geallieerden gebruikt om militaire voertuigen en apparatuur te identificeren die werden voorbereid op verzending in het buitenland om de oorlogsinspanning te ondersteunen. Deze markeringen speelden een cruciale rol om ervoor te zorgen dat apparatuur correct werd gevolgd en verantwoord was omdat het over de hele wereld werd verplaatst. Maar POM -markeringen deden meer dan alleen helpen met logistiek; Ze speelden ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het moderne barcodesysteem.

Het idee voor het barcodesysteem werd oorspronkelijk geïnspireerd door de POM -markeringen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Afgestudeerde student Norman Woodland en zijn adviseur, Bernard Silver, zagen hoe POM -markeringen werden gebruikt om apparatuur te identificeren die naar het buitenland werden verzonden en realiseerden zich dat een soortgelijk systeem kon worden gebruikt om productinformatie automatisch te lezen met behulp van een scanner.

Tegenwoordig wordt barcode -technologie gebruikt in veel industrieën, waaronder retail, gezondheidszorg en logistiek. Het is moeilijk om het moderne leven voor te stellen zonder barcodes, waardoor het mogelijk is om producten snel en gemakkelijk in realtime te volgen en te identificeren.

Tijdens de D-Day Normandië-landingen speelden POM-markeringen een cruciale rol in de voorbereiding en logistiek van de operatie. De invasiekracht bestond uit meer dan 156.000 troepen, 5.000 schepen en 11.000 vliegtuigen, en POM -markeringen werden gebruikt om ervoor te zorgen dat elk voertuig en apparaat correct werden verantwoord en klaar om te worden ingezet in de stranden van Normandië.

Over het algemeen speelde het gebruik van POM -markeringen tijdens de Tweede Wereldoorlog een cruciale rol in het succes van de geallieerde krachten. Deze markeringen hielpen ervoor te zorgen dat de oorlogsinspanning in staat was om te gaan naar de overwinning. De erfenis van POM -markeringen leeft voort in het barcodesysteem dat we vandaag gebruiken, wat zijn oorsprong te danken heeft aan deze belangrijke logistieke innovatie uit de Tweede Wereldoorlog.